НОВИЙ ВИД МОЛЕЙ, НАЗВАНИЙ НА ЧЕСТЬ ДОНАЛЬДА ТРАМПА ПЕРЕД ЙОГО ПРИСЯГОЮ ПРЕЗИДЕНТА

19.01.2017

НОВИЙ ВИД МОЛЕЙ, НАЗВАНИЙ НА ЧЕСТЬ ДОНАЛЬДА ТРАМПА ПЕРЕД ЙОГО ПРИСЯГОЮ ПРЕЗИДЕНТА

 

PENSOFT.Blog

 

За кілька днів перед інавгурацією Дональда Трампа у Вашингтоні, з метою взяти на себе роль 45-го президента Сполучених Штатів Америки, еволюційний біолог і систематик доктор Вазрік Назарі (Dr. Vazrick Nazarі) назвав новий вид метелика в його честь. Автор, публікацію якого можна знайти в журналі відкритого доступу ZooKeys, сподівається, що слава навколо нового виду молі наголосить на гостру необхідність подальших зусиль щодо збереження вразливих районів, зокрема таких, як місце існування нових видів.

При опрацюванні матеріалу запозиченого з Богарт Музею ентомології Університету Каліфорнії, Девіс, доктор Вазрік Назарі натрапив на кілька зразків, які не відповідали жодному з раніше відомих видів. Після ретельного аналізу цих молей, а також матеріалів з інших установ, вчений підтвердив, що він виявив другий вид роду з виямчастокрилих молей (Gelechiidae).

У той час як обидва види роду поділяють середовище проживання, що простягається через штат Каліфорнія, США і Південну Нижню Каліфорнію, Мексика, їх можна легко відрізнити один від одного. Новий вид, офіційно описаний як Neopalpa donaldtrumpi, вирізняється жовтувато-білими лусочками, присутніми на голові у дорослих особин. Саме на це, звернув увагу автор, знайшовши спільність із зачіскою містера Трампа, що й призвело до виправдання назви виду.

Літаючий тезка Дональда Трампа описаний лише місяць після недавно описаного виду коралових риб Tosanoides obama, присвячених 44-му президенту США Бараку Обамі, стаття про які, також опублікована в ZooKeys. Цей вид риб відомий лише з коралових рифів в Папаханаумокуакеа, заповідника у Північно-Західних Гаваях, який має стати найбільшою охоронною морською зоною у світі.

Будучи поширеними по суті в урбанізованій і густонаселеній області, Neopalpa donaldtrumpi також знаходиться під серйозною загрозою.

«Відкриття цього окремого мікро-метелика в густонаселеній, але й зоологічно добре вивченій південній Каліфорнії, підкреслює важливість збереження крихких (малих) середовищ існування, які все ще містять неописані види і знаходяться під загрозою зникнення, що додатково підкреслює малий інтерес до видового рівня систематики дрібних фауністичних елементів Північної Америки», говорить д-р відкривач Вазрік Назарі. «Називаючи цей вид у честь 45-ого президента Сполучених Штатів, я сподіваюся звернути належну увагу та інтерес громадськості до важливості альфа-систематики мікро-фауни як компонента біорізноманіття Північної Америки».


 

» Всі новини