ПЕРШІ РЕЗУЛЬТАТИ ПРОЕКТУ GUIDES4ART У ЗООЛОГІЧНОМУ МУЗЕЇ

19.07.2017

ПЕРШІ РЕЗУЛЬТАТИ ПРОЕКТУ GUIDES4ART У ЗООЛОГІЧНОМУ МУЗЕЇ

 

Зоологічний музей Львівського Університету у цьому році приєднався до проекту Guides4Art, що передбачає створення мобільного додатку, який дає змогу дізнатися найнеобхіднішу інформацію про музей. Додаток створений для того, щоб пізнавати прекрасне стало легко і доступно кожному, хто має смартфон та айфон. Мобільний додаток Guides4Art можна завантажити на Google Play та App Store. Використовуючи його Ви зможете легко знайти перелік найближчих до Вас музеїв, оскільки додаток використовує дані про Ваше місце розташування та інформацію про усі музеї, що є учасниками проекту Guides4Art. Це, у свою чергу, дасть можливість показати мапу і вказати відстань до обраного Вами музею, а також побачити інформацію про інші музеї. До проекту, на сьогодні, окрім нашого входять ще сім львівських музеїв, зокрема: Львівський Музей пивоваріння, Меморіальний музей «Тюрма на Лонцького», Національний музей у Львові ім. Андрея Шептицького, Аптека-музей «Під чорним орлом», Музей-Арсенал, Музей «Личаківський цвинтар», Музей народної архітектури та побуту «Шевченківський гай».

Обравши цікавий для Вас музей, Ви зможете переглянути його короткий опис, місце розташування, графік роботи, контакти, фотографії та описи частини експозиції чи окремих експонатів, ознайомитися з історією музею та колекцій використовуючи опцію аудіогіда. Додатково існує можливість переглянути відео-файли. Для зручності, додаток доступний кількома мовами.

Guides4Art – це аплікація, яка виконує роль інтерактивного гіда і дозволить Вам відвідати всі музеї без необхідності оренди аудіогідів. Вона має простий та інтуїтивно зрозумілий інтерфейс та доступна вже у 1124 музеях у Польщі й апробовується ще у трьох країнах – Україні, Білорусі та Росії.

Протягом травня і червня додатком про Зоологічний музей скористалися понад 700 осіб, що в певній мірі активізувало відвідувачів музею, які самостійно знаходили маршрут на мапі Львова та без допомоги музейного персоналу оглядали експозицію (слідкуйте за таблицею). Проте, у червні кількість відвідувачів зменшилася, швидше всього, у зв’язку з літнім відпочинком, коли значна кількість людей їдуть до моря.

 

Guides4Art

травень

червень

Додаток було використано

570 разів

211 разів

Користувачі (українська мова)

25

19

Користувачі (польська мова)

369

154

Користувачі (англійська мова)

72

14

Користувачі (російська мова)

91

14

Також з᾿явилися нові користувачі, які розмовляють арабською та німецькою мовами.

 

Учасником проекту Guides4Art Зоологічний музей став завдяки співпраці з офісом проекту у Кракові, зокрема, контент менеджером Анною Румянцевою, за що колектив музею виражає свою вдячність.

Усі бажаючі музеї, за відповідних домовленостей та умов, також можуть приєднатися до проекту, завдяки якому створюють мобільні додатки, що роблять власні експозиційні частини доступнішими для широкого кола відвідувачів.

 

Детальніша інформація про проект за адресою:

Guides4Art - The latest technology in museology: http://guides4art.com

Contacts:

Tel. +48 533 8 22222

Mail address: office@guides4art.com


 

» Всі новини