День пам’яті видів, винищених людиною

31.08.2016

День пам’яті видів, винищених людиною

 

1 вересня – День пам’яті видів, винищених людиною. Цього дня, 1914 року в зоопарку міста Цинцинаті (США), загинув останній мандрівний голуб – найчисельніший вид птахів, коли-небудь знищених людиною.

Ця сумна дата – нагадування про те, що звичні нам тварини, яких ми необдумано експлуатуємо та знищуємо, чи перетворюємо місця їхнього звичного існування, вже завтра можуть бути додані до чорного списку зниклих видів назавжди.

У цей день, усі мають можливість звернутися до власної совісті. Адже зниклі види ніколи не відновляться ні в дикій природі, ні у зоопарках. Проте, ще можна врятувати інших, кого людство не встигло знищити.

Переліки зниклих видів – значні, з ними можна ознайомитися на сторінках Червоної книги Міжнародного союзу охорони природи.

Інформацію про деякі зниклі види тварин можна отримати на сторінках National Geographic, Рух ДОП України та ХайВей.

Окремі види зниклих тварин, або тих, які знаходяться на грані зникнення, можна також побачити у нашому Зоологічному музеї, це зокрема: губка келих Нептуна, жаба арлекін темний, скелет гатерії (таутари), муляж яйця епіорніса величезного (слонового птаха), моа та безкрилої гагарки, какапо (совиний папуга), скелет морської корови Стеллера, роги тура та деякі інші.


 

» Всі новини