Великий Бар'єрний риф Австралії гине

14.10.2016

"Великий Бар'єрний риф Австралії гине у 2016 році, після тривалої хвороби, йому було 25 мільйонів років".


Це вражаюче перше речення звучить як некролог говорить Роуен Якобсур (Rowan Jacobsen) для Outside Magazine online.
«Протягом більшої частини свого життя, риф був найбільшою у світі живою структурою, і тільки один – видимий з космосу. Це 1400 миль у довжину, з 2900 окремих рифів і 1050 островів. За загальною площею, він був більшим, ніж Сполучене Королівство, і його населяло біорізноманіття більше, ніж у всій Європі разом узяте. Тут поширені 1625 видів риб, 3000 видів молюсків, 450 видів коралів, 220 видів птахів і 30 видів китів та дельфінів. Серед багатьох інших досягнень, риф був <span title="home to one of the world's largest populations of dugong and the largest breeding ground of green turtles." "="">домом для найбільшої у світі популяції дюгонів і найбільшим місцем розмноження зелених черепах».
Доля цього дивного світу повинна протверезити нас і очистити наші голови.
Ніхто не знає, що прикладені серйозні зусилля в певний час могли б урятувати риф, але абсолютно очевидно, що жодна з таких спроб не була зроблена.
БІЛЬШЕ ЧИТАЙТЕ: спеціальна доповідь від The ​​Guardian, яка розслідує, як був зруйнований риф. Великий Бар'єрний риф: катастрофа; Obituary: Great Barrier Reef (25 Million BC-2016).
 

» Всі новини