ГІГАНТ СЕРЕД КАРЛИКІВ: НОВИЙ ВИД ГАЛАГО (PRIMATES: GALAGIDAE) З АНГОЛИ

15.10.2017

ГІГАНТ СЕРЕД КАРЛИКІВ:

НОВИЙ ВИД ГАЛАГО (PRIMATES: GALAGIDAE) З АНГОЛИ

 

На підставі записів вокалізації невідомого виду міжнародна команда дослідників порівняла морфологію та структуру викликів з відомими, тісно пов'язаними таксонами галагових та описала новий вигляд галаго.

Учені проводили польові дослідження на трьох лісових ділянках вздовж озерного регіону в західній Анголі (ліс Кумбіра, район Бімбе та північний скаркський ліс), а також оглянули зразки галаго з різних музеїв світу. Було оцифровано та проаналізовано голоси,з використанням програмного забезпечення Avisoft SASLab Pro. Також, порівняли музейні зразки з Анголи з іншими зразками Galago і Galagoides, й провели порівняльні аналізи (ANOVA та груповий принцип аналізу компонентів), засновані на наборі з дванадцяти лінійних вимірювань черепів і зубів.

У результаті, описано новий вид, названий – ангольським карликовим галаго Galagoides kumbirensis sp. nov. (детальніше: A_giant_among_dwarfs_A_new_species_of_galago_Primates_Galagidae_from_Angola).

Новий вид має гучні та характерні виклики, які використовують інші види Galagoides (sensu stricto) у Західній Африці, щоб залучити супутників та відбити суперників. Однак ці виклики показують характерні відмінності з найближчими родичами. Galagoides kumbirensis sp. nov., від інших, також відрізняється відмінностями в морфології черепа, кольором шерсті та рисунком обличчя, а також більшим розміром тіла, подібного до галаго мохолі Galago moholi, який, як відомо, не є симпатричним видом.

Саме відкриття вказує на важливість Ангольських лісів як притулку для ендемічного біорізноманіття. Ці ліси знаходяться під серйозною загрозою від надмірної експлуатації, й існує нагальна необхідність вживати природоохоронні заходи та визначити охоронні території.


 

» Всі новини