ЩО ВБИВАЄ ПТАХІВ?

24.10.2018

ЩО ВБИВАЄ ПТАХІВ?

 

Антропогенні чинники смертності птахів

Каррі & Керлінгер зібрали інформацію з екологічних організацій та урядових агенцій. Перелік призначений для інформування громадськості та уникнення смертельних випадків з птахами у вітрових турбінах, в перспективі.

Скляні вікна

Пташина смертність за рік: від 100 до 900+ мільйонів

Д-р Даніель Клем з коледжу Мухленберг робив дослідження протягом 20 років, спостерігаючи за зіткненням птахів з вікнами. Його висновок: скло вбиває більше птахів, ніж будь-який інший людський фактор.

Домашні коти

Пташина смертність за рік: 100 мільйонів

Національне Одюбонівське товариство вважає, що 100 мільйонів птахів протягом року гинуть як здобич котів. Доктор Стен Храм з Університету Вісконсіна оцінює, що лише в штаті Вісконсін близько 7 мільйонів птахів за рік вбивають коти.

Автомобілі / Вантажні автомобілі

Пташина смертність за рік: від 50 до 100 мільйонів

За оцінками вчених, кількість птахів, забитих автомобілями та вантажівками на дорогах країни, становить 50-100 мільйонів за рік. Ці статистичні дані були наведені у звітах, опублікованих Національним інститутом у справах міської дикої природи та Службою риболовлі й дикої природи США.

Колізії ліній електропередачі

Пташина смертність за рік: до 174 мільйонів

Оцінки, проведені Службою риболовлі й дикої природи США, показують, що мільйони птахів помирають щороку внаслідок зіткнення з лініями електропередач.

Сільське господарство

Пташина смертність за рік: 67 мільйонів

Згідно зі свідченням Смітсонівського інституту, пестициди, ймовірно, отруюють близько 67 мільйонів птахів за рік. Сінокосіння може також вбити до мільйона птахів на рік.

Земельний розвиток

Пташина смертність за рік: невідома

Розвиток приміських територій є тихим, але смертоносним вбивцею. Національне Одюбонівське товариство вважає, що втрата місць проживання птахів є найбільшою загрозою для популяцій птахів.

Комунікаційні вежі

Пташина смертність за рік: від 4 до 10 мільйонів

Згідно з оцінками Служби риболовлі й дикої природи США, зіткнення птахів з високими, освітленими вежами зв'язку та їхніми провідниками призводить до 4-10 мільйонів випадків загибелі птахів за рік.

Резервуари з водою

Пташина смертність за рік: невідома

Біологи та інші екологічні служби риболовлі й дикої природи США вважають, що велика кількість птахів ненавмисно занурюються в резервуари з водою для сільськогосподарських тварин.

Видобуток нафти та газу

Пташина смертність за рік: від 1 до 2 мільйонів

Служба риболовлі й дикої природи США заявляє, що до двох мільйонів птахів загинуло в нафтових шахтах, з метою купання або водопою 1997 року. Немає загальної оцінки кількості птахів, що постраждали від витоків нафти та газу, а також видобутку нафти і газу (і транспортування).

Лісозаготівля та гірнича справа

Пташина смертність за рік: невідома

Лісозаготівлі та вирубки знищують ареали проживання птахів. За даними Національного Одюбонівського товариства, руйнування місць проживання є основною причиною зменшення кількості птахів.

Комерційна риболовля

Пташина смертність за рік: невідома

Служба риболовлі й дикої природи США й Орнітологічна рада повідомляють, що в Аляскінській затоці за рік загинуло 40 тис. морських птахів, що здійснювали рибальство. Ці ж джерела говорять, що довгі сітки вбивають велику кількість птахів у різних частинах країни.

Електронагрівачі

Смертність хижаків за рік: більше 1000

За оцінками експертів, на лініях електропередач та електричних опорах щорічно гинуть більше тисячі яструбів, орлів, соколів та сов.

Полювання

Пташина смертність за рік: 100 + мільйон

За даними Служби риболовлі й дикої природи США, більше 100 мільйонів качок, гусей, лебедів, голубів, берегових птахів, пастушків, журавлів, на законних підставах вбивають кожного року.


 

» Всі новини